Rokiškio kavinės „Svaja” virėja minės savo darbo sukaktį

 

Ko reikia, kad maitinimo įmonė sėkmingai vykdytų savo veiklą, nestokotų svečių? Sėkmę lemia žmonių, atliekančių tiesioginę savo pareigą, kompetencijos. Tai ir sąžiningumas, ir geranoriškumas, ir komandos gebėjimas dalintis užduotimis.

Jau 20 metų Rokiškio kavinėje „Svaja” virėja dirba rokiškėnams gerai pažįstama Rožė Kačiušienė. Jos meilė pasirinktai profesijai, nuolatinis domėjimasis virtuvės mados tendencijomis, o ir pastovumas – geriausi virtuvės šefo bruožai. UAB „Rokana”, kuriai priklauso kavinė „Svaja”, niekada nesuabejojo šiuo žmogumi.

Rožė mokėsi iš virėjų profesionalių Eugenijos Aleksiejienės, Vlados Kaulakienės, Nijolės Daščiorienės.

– Kulinarija – rimtas mokslas, – taip mano virėjos darbą pasirinkusi Rožė.

Ji žino: ruošiant patiekalus svarbu tinkamai parinkti ingredientus, eksperimentuoti su tekstūromis, pritaikyti padažus, estetiškai pateikti patiekalus. Rožė vadovaujasi principu – kasdienis maistas turi būti natūralus, sveikas ir sotus.

O banketiniai patiekalai – tai puošyba, skonio ir grožio pajautimas, visų šių dalykų harmonija. Todėl bendrovė Rožę ne kartą siuntė į pažangiausių Lietuvos virėjų mokymus, patirties ji sėmėsi ir kvalifikaciją kėlė „Stikliuose”, Taujėnų dvare, maisto ruošimo subtilybių mokėsi iš virtuvės šefų Liutauro Čepracko, Egidijaus Lapinsko, Dariaus Dobrovolskio.

Kavinė „Svaja” turi ypatingą bruožą – stabilią, nesikeičiančią komandą, nuolat ieškančią įdomiausių sprendimų. Didelių ir atsakingų darbų sėkmę ir lemia kartu dirbančių žmonių tarpusavio supratimas.

Su Rože kartu patirties semiasi, išradingumu neatsilieka Jolita Zizienė, Inga Bukeikaitė, kavinėje „Svaja” dirbančios taip pat antrą dešimtmetį.

– Iš jų visų noriu kuo daugiau išmokti, – sako jauniausia kavinės darbuotoja Viktorija Viplentienė.

Kavinėje „Svaja” pietavo šalies prezidentai Algirdas Brazauskas, Rolandas Paksas, Valdas Adamkus,  užsienio atstovybių ambasadoriai, politikos, kultūros žmonės. Jų padėkos liko kavinės darbuotojų širdyse.

Per tuos 20 metų keitėsi, žinoma, ir pati įmonė: nuolat atnaujinama virtuvės įranga, tobulinamos technologijos.

„Svaja”, viena pirmųjų pradėjusi  teikti išvažiuojamojo maitinimo paslaugą,  ir šiandien kviečiama ruošti maistą net kelių šimtų žmonių renginiams; kavinė visada pasirengusi aptarnauti žmones, švenčiančius asmenines šventes ar priimančius oficialias delegacijas, rengiančius seminarus ar konferencijas.

– Kiekvienas lankytojas yra nuoširdžiai laukiamas. Bet gi beveik kiekvienas, užsukęs į „Svają” papietauti ar išgerti puodelio kavos, kavinės darbuotojams  yra pažįstamas. Žmonės sugrįžta, ir tai – geriausias kavinės įvertinimas, – teigia UAB „Rokana” direktorė Aldona Kanopienė.

Birželio 22 d. (trečiadienį) – minint prasmingą R.Kačiušienės darbo sukaktį – kavinė „Svaja” kviečia apsilankyti: visa diena bus skirta Rožytės kulinarinei kūrybai įvertinti. Ta proga ji gamins lankytojų pamėgtus firminius patiekalus.

Lankytojų aptarnavimu rūpinsis , žinoma, barmenės, bet bus galimybė pabendrauti ir su šauniąja virėja.

 

UAB „Rokana” inform.