KTVM auklėtinės Juodupėje mokėsi kepti šakočius

[gallery_box] [gallery_image path=”https://temainfo.lt/wp-content/uploads/2019/04/2019_sakociai_ktvm_sadauskiene_6.jpg” descr=”” title=””] [gallery_image path=”https://temainfo.lt/wp-content/uploads/2019/04/2019_sakociai_ktvm_sadauskiene_1.jpg” descr=”” title=””] [gallery_image path=”https://temainfo.lt/wp-content/uploads/2019/04/2019_sakociai_ktvm_sadauskiene_2.jpg” descr=”” title=””] [gallery_image path=”https://temainfo.lt/wp-content/uploads/2019/04/2019_sakociai_ktvm_sadauskiene_3.jpg” descr=”” title=””] [gallery_image path=”https://temainfo.lt/wp-content/uploads/2019/04/2019_sakociai_ktvm_sadauskiene_4.jpg” descr=”” title=””] [gallery_image path=”https://temainfo.lt/wp-content/uploads/2019/04/2019_sakociai_ktvm_sadauskiene_5.jpg” descr=”” title=””] [/gallery_box]

Balandžio 2 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos (KTVM) pirmo kurso virėjo ir pardavėjo  mokymo programų mokiniai vyko į Rokiškio rajono Juodupės miestelyje įsikūrusią Laimutės Sadauskienės individualią įmonę.  Čia vyko edukacinė pamoka „Šakočių kepimas“. Įmonė garsėja sertifikuotais tautinio paveldo kepiniais, ypač šakočiais ir grybukais. Šios įmonės šakotis pripažintas šimtmečio gaminiu.

„Mūsų mokyklos mokinius svetingai sutiko įmonės konditerė Jolita Gentvilytė. Edukacinės pamokos pradžioje buvo rodomas filmas apie įmonės veiklą, skanėstų įvairovę, išsamiai pademonstruota šakočių gamyba” – rašo kupiskiotvm.lt.

Naudodamiesi šakočių kepimo įranga būsimi virėjai galėjo išbandyti savo jėgas ir patys kepti šakočius. Jų gamybos technologija yra gana ilgas procesas, reikalaujantis daug kantrybės bei kruopštumo. Pamokos pabaigoje prie arbatos puodelio vyko šakočių degustavimas bei aptarimas.


Parengta pagal kupiskiotvm.lt inf.

KTVM nuotraukos

Straipsniai panašia tema:

KTVM virėjo profesijos studentai Utenoje mokėsi kepti „Juodąjį princą”»

Lietuvis Mindaugas Lucka rokiškėnus moko kepti itališką picą »