Kaip paruošti espreso, latė ir kapučino?

Balandžio 22 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos Padavėjo ir barmeno mokymo programos pirmo ir antro kurso mokiniai, lydimi profesijos mokytojos metodininkės Eleonoros Kapočienės ir vyresniosios profesijos mokytojos Nijolės Vasiliauskienės, lankėsi Kupiškio kavinėje „Janta“.: mokiniai turėjo galimybę susipažinti su įmonės veikla, pasigrožėti gražia kavinės aplinka, terasa, medžio skulptūromis, sužinoti įmonės plėtimosi galimybes.

Kavinės „Janta“ ir motelio darbuotojos maloniai priėmė mūsų mokyklos mokinius ir jiems parodė jaukią kavinę, mažąją ir didžiąją pokylių sales, motelio kambarius. Kavinės barmenė Elena Gudžiūnienė pasakojo apie padavėjo ir barmeno profesiją, išvardino kompetencijas, kurias  turi įgyti mokiniai, kad galėtų nepriekaištingai atlikti savo darbą, kokių gebėjimų iš jų reikalauja darbdaviai.

Jaukioje kavinėje vyko edukacinė pamoka. Barmenė Vitalija Kvizikevičienė, naudodamasi kavos virimo aparatu, demonstravo espreso, latė ir kapučino kavos ruošimo procesą. Padavėjo ir barmeno mokymo programos mokiniai turėjo galimybę stebėti, kokie indai, įrankiai naudojami kavos ruošimui, kaip taisyklingai patiekiama kava ir jos  paragauti.

Edukacinė išvyka į viešojo maitinimo įmonę ir susitikimas su darbdaviais buvo naudingas mokiniams, nes praplėtė jų akiratį, padėjo labiau įvertinti savo pasirinktą profesiją ir sužinoti apie darbdavių reikalavimus bei įsidarbinimo galimybes.

Nuoširdžiai dėkojame UAB „Narjanta“ direktoriui Bronislovui Domžai už suteiktą galimybę apsilankyti kavinėje „Janta“ ir malonų priėmimą.

 

Eleonora Kapočienė 
Profesijos mokytoja metodininkė

Nijolė Vasiliauskienė 
Vyresnioji profesijos mokytoja